reklam

29 Eylül 2015 Salı

Bobbi Brown Corrector

 Günaydın! Bugün kesin olarak çözümü bulunmayan, geçici çözümleri bulunan bir sorunla karşınızdayım. Göz altı morlukları !!!

Dönemsel olarak bir çoğumuz uykusuzluk, yorgunluk, kansızlık gibi sebeplerden dolayı bu sorunla karşılaşmıştır. Benimde bu sıralar göz altı morluklarımla başım dertte. Geçtiğimiz günlerde satın aldığım bir ürün bu morlukları makyaj hilesiyle kapatmayı vadediyor. Ürün; Bobbi Brown Corrector.


 Corrector ile conceaları karıştıranlara aralarındaki farkları şöyle sıralayabilirim. Corrector; kendi ten renginizden bir kaç ton koyu seçilmeli ve normal kapatıcınızdan önce morluklara uygulanmalıdır. Correctorlar göz altındaki kusurları siler, concealerlar correctorların üstüne uygulanarak ekstra kapatıcılık ve aydınlık sağlar. Correctorlar daha kremsi ama yoğun yapıda olur, concealerlar ise daha kalın/ince yapıda olur.  
 ''Bobbi Brown Corrector'' bu ürünü internetten sipariş verdim ve doğal olarak rengimi çok da iyi seçemedim.Bir çok blogger bu ürünü övüyor. Hayatının ürünü olduğunu söylüyor. Doğru renk seçemeyişimden kaynaklı mıdır bilemiyorum, ama benim için ''müthiş bir ürün mutlaka satın alın'' diyemiyorum.


 Bende ki rengi Light to Medium Bisque. Pembe alt tonlu bir renk. Ama benim morluklarıma turuncu alt tonlu bir corrector daha uygun olurdu diye düşünüyorum. Bu renk göz altı morluklarımı çok iyi nötralize etmesede kullanmaktan vazgeçemiyorum. Eminim ki kendi rengimi bulduğumda bu ürün favorilerim arasında yerini alacaktır. Ürün kremsi bir yapıya sahip. Kullanım önerisi, parmaklarda ısıttıktan sonra göz altınıza uygulamak. Fırça ya da sünger yardımıyla değil parmaklar... Elimde ki corrector bittiği zaman bir Bobbi Brown mağazasına gidip kendime uygun rengi bulup, satın alacağım.
 Sizler de kendinize uygun rengi Bobbi Brown mağazalarında deneyerek öğrenebilir, morluklarınıza kısa süreli çözüm üretebilirsiniz.
 Ürünün satış fiyatı 85 TL. 





28 Eylül 2015 Pazartesi

Pastel Nude Oje Serisi

 Kısa bir aradan sonra herkese yeniden merhaba!
Ben çok fazla oje süren biri değilim. Ojeli tırnaklarla yemek yapmak, günü sonlandırmak bende pek mümkün olmuyor. Ancak tırnaklarım hiç bir zaman özensiz ve bakımsız olmaz. Kısa ve küt tırnak kullanmayı seviyorum. Manikürümü çoğunlukla evde kendim yapıyorum.Oje sürdüğüm günlerde ise genellikle bordo, siyah veya french ojeyi tercih ediyorum. Ya da ederdim desem daha doğru olur. Bu yaz oldukça renkli,farklı ojeler denedim. Bunlardan en sevdiğimi ve başarılı bulduğumu ise sizlerle paylaşmak istedim. Pastel öyle bir seri çıkardı ki yazında kışında rahatlıkla kullanabileceğiniz renkler mevcut. Bu yaz sık sık bu ojeleri sürdüm. Kışında sürmeye devam edeceğim gibi duruyor :)


 Nude serisi ojeleri, Pastel'in klasik şişesinde sunuluyor sadece kapakları farklı. Şık bir tasarıma sahip. Pastel Nude serisinde ojelerin her birine numara yerine isim vermiş.Ojelerin fırçaları standart oje fırçası şeklinde.Koleksiyonda toplam 17farklı Nude oje var.  Bendeki renkler ise sol baştan sırasıyla; Cream, Rose, Suet. Buldukça diğer renkleride satın alacağım. 


 Cream rengi, parıltısız bir oje. Fotoğrafta olduğu gibi iki kat sürerek kullanıyorum.



 Rose rengi de cream rengi gibi parıltısız ve iki kat sürdüğüm bir oje.


 Suet renginin içinde, fotoğrafta belli olmasada parıltılıklar mevcut. Bu rengi isteğe bağlı tek ya da iki kat şeklinde sürebilirsiniz.
 Pastel'in Nude ojeleri 3,10 TL.Pastel'in web sitesinden online olarak ya da Gratis ve Watsonslardan satın alabilirsiniz :)

,

23 Eylül 2015 Çarşamba

Wet n Wild Megaclear Kaş Sabitleyici.

 Günaydın çok güzel bir gün değil mi sizce de. Ben çok enerjik uyandım. Umarım sizlerde öyle uyanmışsınızdır. Sevdiklerimize sımsıkı sarılıp onların varlığı için şükür etmemiz için harika bir gün.
 Gelelim bugünün yazısına; benim çok sevdiğim bulabilsem stoklayacağım bir ürün. Wet n Wild'ın Kaş Sabitleyicisi.



 Aslında kaş ve kirpik maskarası olarak geçiyor. Ama ben sabitleyici diyorum ve kirpiklerim için değilde kaşım için kullanıyorum. Essence'in kaş sabitleyicisinin methini bloggerlardan çok duydum. Denemek istediysem de hiç bir Gratiste bulamadım. Stoklar nedense yenilenmiyor. Bende farklı marka arayışındayken Gratis çalışanı Wet n Wild'ın kaş sabitleyicisini önerdi. 1 tane Satın aldım, bilseydim kapış kapış gittiğini o gün stoklardım :( 



 Renginden de anlaşılacağı üzere sol taraftaki bitmeye yüz tutmuş eski sabitleyicim.Kullandıkça kaş kaleminizin rengi sabitleyiciye geçiyor, kirli görünümün sebebi bu. Sağ taraftaki ise tüm Gratisleri dolaşıp sonunda bir tane denk gelerek aldığım sabitleyicim. Gördüğünüz gibi şeffaf renge sahip. Kaşlarınızı tercihen kaş kalemiyle doldurduktan sonra bu fırçasıyla kaşlarınızı tarayarak kaşlarınıza şekil verip, sabitlemiş oluyorsunuz. İlk sürüldüğü anda kaşda bazı yerlerde beyazlık yapıyor . Kuruduktan sonra o görünüm kayboluyor. Kaşlarınızın taradığınız şekli kesinlikle bozulmuyor. Benim kaş yapım kıvırcak ya da dağınık değil. Düz oldukları için taraması şekil vermesi çok kolay. Sabitleyiciyle taradıktan sonra gün sonuna kadar şeklinin bozulmadığını söyleyebilirim. Üstelik kaşlarda bir yapışkanlık hissi ve sertlik hisside yaratmıyor. 
 Sizler de eğer denk gelirseniz bu ürüne bir şans verim derim. Wet n Wild ürünlerini Gratislerde bulabilirsiniz. Bu ürünün fiyatı ise 10 TL. Gratis'te olan bayram indirimi nedeniyle ben 7 Tl ye satın aldım.


 Bayram boyuca blogumda tatilde olucak. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar. Sevdiklerinizle sağlıklı,huzurlu nice bayramlarınız olsun :)

22 Eylül 2015 Salı

M.A.C Kinda Sexy Ruj - Emily 201 Dudak Kalemi

 Herkese yeniden merhaba,
Meşhur, seveni çok olan, dudaklardan düşmeyen bir rujla karşınızdayım :)


M.A.C - Kinda Sexy LipStick - Satış Fiyatı: 58 TL.
Emily - LipLiner - 201 - Satış Fiyatı: 3 TL. 

  M.A.C Kinda Sexy. Bu ruj M.A.C'in matte rujlarından. Sürümü kolay kalıcılığı yüksek bir ruj. İçinde parıltılar bulundurmuyor. Doğal tonlarda günlük olarak kullanabileceğiniz, seveceğiniz bir ruj. Rengini nötr pembe - gül rengi olarak tanımlayabilirim. Bu ruj her dudakta adeta farklı bir renk alıyor,herkeste farklı duruyor. Mutlaka dudağınızdaki duruşunu görüpte satın alın derim. Mat bitişli olmasına rağmen benim dudaklarımda sürümü kolay ve kurutma hissi yapmıyor. Dudakları çok kuru olanlar bu rujdan önce bir dudak nemlendiricisiyle dudaklarını nemlendirmeli. Aksi halde dudaklarınızı daha da kurutur ve çizgilere dolma yapıp kötü bir görünüm elde edersiniz.
 Kinda Sexy ruju dudak kalemi ile uygulamanızı tavsiye ediyorum. Bu şekilde hem duruşu daha güzel oluyor hem de kalıcılığı artıyor. Benim kullandığım dudak kalemi Emily'in 201 no lu dudak kalemi. Ben genelde dudak kalemlerimi Emily markasından satın alıyorum. Uygun fiyatlı ve başarılı kalemlere sahip bir marka. Dudak kalemiyle önce çerçeve çizip sonrasında içini dolduruyorum. Üzerinede Kinda Sexy'i sürüyorum. Bu şekilde kesinlikle ruj daha güzel duruyor.


 Ruju M.A.C mağazalarından ya da online olarak satın alabilirsiniz. Emily dudak kalemlerini ise Gratis ve Watsons'larda bulabilirsiniz. Bu ikili hem koyu makyajlarda hemde günlük makyajlarda çok seveceğiniz bir ikili. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum :)

21 Eylül 2015 Pazartesi

Bobbi Brown Alışverişim

Geçtiğimiz günlerde Bobbi Brown'nun online sitesinden alışveriş yaptım. Gelin birlikte göz atalım aldıklarıma :)


  Bobbi Brown'dan 3 ürün satın aldım ancak 7 üründe yanında hediye geldi. Bu durumu bayıldım desem yalan olmaz :) İlk öncelikle benim satın aldığım ürünlere daha sonra da hediye gelenlere göz atalım isterseniz.


Corrector - Light To Medium Bisque - Satış Fiyatı: 85 TL.

Corrector; Göz altı Corrector'ı göz altı morluklarını ve şişliklerini nötralize etmek için tasarlanmıştır. Pembe ve şeftalı tonlarıyla göz altını aydınlatır. Göz altı concealer'ından yanı kapatıcısından önce sürülür. Bendeki rengi Light to Medium Bisque. 


Long Wear Gel Eyeliner - Black ink - Satış Fiyatı: 85 TL.

Ödüllü, jel formülündeki uzun süre kalıcı eyeliner. 12 saat kalıcı, suya, tere karşı dayanıklı olduğu söyleniyor.


Blush - Tawny - Satış Fiyatı: 88 TL.
Mat görünümde olan soğuk pembe rengi.

Hediyeler ise;

Bu palette sağ köşede 4 adet far bulunmakta. Sol köşede ise kahve altonlu kırmızı bir ruj var.


İki adet deneme boy Smokey Eye Maskara


Lip Gloss - Almost Pink 9

Bir adet dudak parlatıcı.


Sol tarafta uzun şişedeki, yağlı bir makyaj temizleyici. 
Sağ taraftaki ise Göz çevresi için nemlendirici.


Ve son olarakta orta boy bir makyaj çantası hediye geldi.

Ürünleri geçtiğimiz günlerde satın aldığım için kısa süredir kullanıyorum. En kısa zamanda ürünler hakkında ki yorumlarım sizlerle olucak hoşçakalın :)












20 Eylül 2015 Pazar

Flormar Dörtlü Far Paleti - Quartet Eye Shadow 401

  Herkese Merhaba!
  Bugün, toprak tonlarının bulunduğu bir far paleti ile karşınızdayım.


Palet dört renkden oluşuyor. Farlar ışıltılı ve toprak tonlarında.
Farlar oldukça pigmentli, yumuşak yapılı ve karıştırması kolay. Baz ile kullanıldığında 6-7 saatlik bir kalıcılığa sahip. 

Farlar biraz tozutuyor ancak çok rahatsız edecek şekilde değil.Sürüldüğünde göz altlarında dökülme yapmıyor.
Ürün klasik siyah Flormar ambalajında, aynalı ve oldukça sağlam.

.

Gelelim palette bulunan renklere: İlk ve en açık renk içinde altın rengi ışıltılar olan bir beyaz.
İkince renk; içinde pembelik barındıran , sütlü kahverengi.
Üçüncü renk; paletin en koyu rengi. Çok koyu olmayan bir kahve rengi.
Son renk ise ikinci rengin içine bakırlık katılmış hali ve benim en sevdiğim renk.
Sizlerde uygun fiyatlı ve toprak renklerinde bir far paleti arıyorsanız Flormar mağazalarında ya da online sitesinden satın alabilirsiniz. Ki şu sıralar Flormar mağazalarında indirim var. İndirimsiz satış fiyatı 19.90 TL. Bu far paletinin ismi; Quartet Eye Shadow 401 olarak geçiyor.




18 Eylül 2015 Cuma

M.A.C Peaches Allık

  Herkese Günaydın :)
  Doğal ve mat allık arayanların çok seveceği şeftali bir allıkla karşınızdayım. M.A.C Peaches. adı gibi tam bir şeftali rengi. Mac Peaches allık mat yapıda, tüm ten renklerine çok yakışacak turuncu bir renge sahip. Allığın“sheertone” yani hafif renk veren yapısı sayesinde yüksek pigmentasyona rağmen ciltte çok doğal duruyor. Yumuşak yapısı ile kolay uygulanan allık tozutma yapmıyor. Doğal duran, günlük makyajlarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz, mat bir şeftali allık arayışındaysanız Mac Peaches allığı denemelisiniz.



  Allıklarımı Real Techniques Blush Brush fırçasıyla uyguluyorum. Bu fırçayla ilgili yazımı ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım.


Allığı M.A.C mağazalarından ve maccosmetics online sitesinden satın alabilirsiniz. Satış fiyatı ise 73 TL.

17 Eylül 2015 Perşembe

Real Techniques Buffing Brush

  Bugünün konuğu; Real Techniques Buffing Brush. 



  Bende yedeği olan fırçalardan. Tek kelimeyle müthiş işler çıkartan bir fırça. Bu fırçayı satın aldıktan sonra parmaklarımla uyguladığım hiç bir ten ürününün duruşunu beğenmemeye başladım. Tüm ten ürünlerimi minik pıt pıt darbelerle yüzüme uyguluyorum. Fırça izi kalmadan daha doğal bir görünüm elde ediyorum. Fırçanın tüyleri sık ve bozulmayan bir yapıda olduğu için fondöten ya da bb krem gibi likit ürünleri içine emmiyor, ürünler boşa gitmiyor. Acelem varsa ve fondötenimin yüzümde kaybolmasını istiyorsam bu fırçayı kullanıyorum. Sentetik ve sık tüyleri ile toz, likit ve krem tüm ten ürünlerini harika bir şekilde yayıyor. Tüy dökmüyor ve bu fırça çok kolay yıkanıp, çok çabuk kuruyor. En sevdiğim fondöten fırçam diyebilirim.



  En kötü yanı bu fırçanın tek satılmıyor oluşu. 4 lü yüz fırçası setinin içerisinde satılıyor. Bu setin adı;  Real Techniques Core Collection. Bu seti de Gratis, Watsons ve Kozmela.com'dan satın alabilirsiniz.  Bu setin fiyatı her yerde aynı değil. Ama yanılmıyorsam en uygun kozmela.com satıyor. Yaklaşık satış fiyatı; 60-80 TL arası.

16 Eylül 2015 Çarşamba

Garnier Saf & Temiz 3' ü 1 Arada

  Günaydın :)
  Reklamlarda çok sık rastladığınız bir ürünle karşınızdayım. Garnier Saf & Temiz 3'ü 1 Arada. 


  Ne işe yara nasıl kullanılır öncelikle bununla ilgili bilgileri vereyim. Temizleme, peeling ve maske olmak üzere 3 farklı şekilde kullanılıyor.
Temizleme; Sebum düzenleyici özelliği ile cildi arındırır. Islak yüze nazikçe yedirerek uygulanır, su ile durulanır. Günlük olarak yapılmalıdır.
Peeling; Ölü hücreleri uzaklaştırır ve gözenekleri temizler. Islak yüze dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanır, su ile durulanır. Günlük olarak yapılmalıdır.
Maske; Cildi matlaştırır ve dengeler. Kuru yüze uygulanır. 3 dakika bekletilir, su ile durulanır. Haftalık olarak yapılmalıdır.


 Ürünün amaçları ve kullanım şekilleri yukarıda belirttiğim gibi. Ben en çok temizleme amaçlı kullanıyorum. Her sabah, yüzümü bu ürünle yıkıyorum, temizliyorum. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Elimdeki 6. ürünüm :) Memnuniyetim buradanda anlaşılıyordur. Ürün yağlanmayı engellemeyi, pürüzleride yok etmeyi vadediyor. Ben tüm kullanım şekillerini uygulamadığım için uzun vadeli bunları gerçekleştirdi diyemiyorum. Bunları yapmadıysa neden memnunsun ve kullanıyorsun diye soracak olursanız. Cildimde yeni pürüzler ve sivilceler oluşturmadan cildimi temizliyor. Yapıldığı andan itibaren cildime gerginlik ve ferahlık hissi veriyor. Sabahları yüz temizliğimde kullanmak için elim başka temizleyicilere gitmiyor. Bu ürüne çok alıştım ve hayatımın bir parçası oldu diyebilirim :) Çok kuru cilde sahip olanlar bu ürünü kullandıktan sonra ciltlerini çok iyi nemlendirmeli. Bir şans vermeye değer bir ürün.
  Garnier Saf & Temiz 3'ü 1 Arada'yı Gratis ve Watsons gibi mağazalarından satın alabilirsiniz. Satış Fiyatı; 10-15 TL arası.


15 Eylül 2015 Salı

Evde BB Krem Yapımı - Videolu Anlatım

  Herkese Merhaba,
Bugün bir ilkle karşınızdayım. Bu sefer blogda yazı yok video var. İlk videomu youtube kanalıma yüklemiş bulunmaktayım. Videonun konusu ise evde bb krem yapımı. Videom altta yer almaktadır. Tıklayıp izleyebilirsiniz. İyi seyirler :)



13 Eylül 2015 Pazar

Clinique Super Primer Color Corrects

 Kapalı bir pazar gününden herkese MERHABA :)
 Yapılan makyajın daha kusursuz ve profesyonel durması için bazı destekleyici ürünler vardır. Yüz bazıda onlardan bir tanesidir. Makyajın kalıcılığını arttırır. Makyaj bazları, cildi pürüzsüzleştirerek fondöten, bb ve cc krem vb ürünlerin örtücülüğünü arttırır. Ürünlerin cilde rahatça dağıtılmasını sağlayarak homojen bir sonuç elde edilmesine yardımcı olur. Akne, siyah nokta, gözenek, sivilce ve leke gibi cilt kusurlarının daha iyi gizlenmesini sağlar. Bunların hepsini sağlayan tek bir baz bulmak elbette ki çok zor. Örneğin gözenek küçültücü baz, leke kapatıcı baz, matlaştırıcı yağısız baz, aydınlık veren baz türlerinde bir çok farklı amaç için bazlar mevcut. Yine işe sizin cildinizi çok iyi tanımanız konusu giriyor. Siz cildiniz yağlı olmasına rağmen gidip aydınlık veren bir baz tercih eder ve kullanırsanız cildinizin daha da parlamasına yol açarsınız. Dediğim gibi cildinizi doğru tanımak bu noktada önemli.
Gelelim baz nerelere nasıl uygulanır sorusuna;
Yüz bazını cildinize uygulamadan önce cildinizin temiz olması gerek. Cildiniz çok kuruysa cildinizi iyi nemlendirin. Aksi halde kullanacağınız baz bile sizi kurtaramaz, yaptığınız makyajı cildiniz kusar. Bu arada sadece kuru cilde sahip olanlar yüzünü nemlendirir diye bir kural yok, yağlı cilde sahip olanlarda yağsız nemlendiriciler kullanabilirler. (Nem cildimizdeki su miktarını arttırır bu da daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur) Cildimizi de nemlendirdikten sonra artık bazımızı sürebiliriz. Yüz bazınızı cildinize uygulayacağınız fondöten gibi ürünleri uygulamadan 2-3 dk önce uygulamanızı tavsiye ediyorum. Bazında cilde tam oturması açısından bu süre iyi olacaktır.

 Şimdi gelelim günün ürününe;


  Clinique Super Primer Color Corrects. Bu bazların 4 çeşidi var. Bendeki renk eşitsizliklerini düzenleyeni. Yaklaşık 1 yıl önce satın aldım. Yüzümde olan bazı minik kırmızılıkları nötrlemede başarılı oldu. Cildimde ki fazla yağı da kontrol altına aldı. Bu ürünü sürdükten sonra yüzümü kadifemsi bir yumuşaklık kaplıyor. En çok sevdiğim özelliği bu diyebilirim.


Yapısı çok akışkan değil ve yapay bir görünümü var. Buna rağmen ciltte iyi yayılıyor. Ben bu ürünü Capacity Clinique mağazasından bir yıl önce satın aldım.  O zaman ki satış fiyatı 75 TL idi. Ancak şuan ki satış fiyatı 105 TL. Ürünün boyu ise 30 ml.

12 Eylül 2015 Cumartesi

Golden Rose Velvet Matte Ruj

  Günaydın :) Bugün sizlere 1 hafta önce satın aldığım Golden Rose Velvet Matte 05 numaralı ruju anlatacağım. Watsons mağazasında testerini elime denediğimde yapısı çok hoşuma gitmişti. Uygun fiyatlı oluşuda bende, bir alıp deneyeyim düşüncesini uyandırdı. İyiki de almışım diğer renklerini de kesinlikle göz atacağım.


  Bu fotoğrafta rengi kahve tonlu gözüküyor ancak turuncu alt tonlu bir renge sahip. Sürdüğünüzde bir şey yemezseniz 3-4 saat dudağınızda kalıyor. Her rujda olduğu gibi dudakta birikme elbette yapıyor. Ancak dudakları kurutmuyor. Mat olmasına rağmen sürümü zor değil. Sürdükten sonra dudaklarda kadifemsi bir his bırakıyor. Mac'in mat rujlarından pek bir farkının olduğunu düşünmüyorum. Uygun fiyatlı olup iyi iş çıkaran ürünlerden bir tanesi. Sizde eğer mat rujları seviyorsanız Golden Rose'ın bu serisine bir bakın derim. Gelin rengini daha yakından görelim.


  Bu fotoğrafta rengi daha net. Bu serinin 30 farklı rengi mevcut. Sizde kendinize uygun renkleri bulabilirsiniz. Ben 9.90 TL ye satın aldım. Sizler Golden Rose, Gratis, Watsons mağazalarından  bu rujları bulabilirsiniz :)

  Aşağıda ki fotoğrafta dudağımda bu ruj var. Gün içinde çekildiği için rengi biraz gitmiş. ama fikir vermesi açısından yine de paylaşıyorum.






11 Eylül 2015 Cuma

Rimmel London Stay Matte Pudra



 Herkese yeniden Merhaba:) Yine karşınıza uygun fiyatlı ve performansı iyi olan bir ürünle geldim. Duyanlar duymayanlara söylesin. Rimmel Londan Stay Matte Pudra bir harika. Bir çok ünlü markaların pudralarına taş çıkarır cinsten. Üstelik transparan rengi de mevcut. Bendeki de transparan rengi. Göz altı kapatıcımı sabitlemede, T bölgemi sabitlemede gayet başarılı. Tüm gün kalıcı değil tabi ki de, ama 4-5 saat dayanıyor. Karmadan yağlıya dönük ciltlerin çok seveceği bir pudra. Kuru cilde sahip olanların, pudrayı kullanmadan önce ciltlerini nemlendirmeleri gerekebilir. Göz altı kapatıcımın üzerine sürdüğümde diğer pahalı marka pudraların sergilediği performansların aynısını sergiledi. Ben bayıldım bittikçe alacaklarım arasında. Ah bir de ambalajı güzel olsa. Her an kırılacakmış gibi hissediyorum. Bu yüzden çantamda taşıyamıyorum. Buradan yetkililere duyurulur bir an önce daha şık, kullanışlı ve mümkünse süngerli bir ambalaj lütfen. Ayna da olsa hiç fena olmaz hani :) Fiyatı ne kadar diye merak ediyorsanız. İndirimsiz 24.90 tl. Rimmel London ürünleri sadece Watsons'larda. Mutlaka alıp deneyin derim.


NOT!!
Bana bu ürünü tavsiye eden @pinkblush' a teşekkürler :) Blog adresi ise; gungorresra.blogspot.com.tr

10 Eylül 2015 Perşembe

Maxfactor 2000 Calorie Maskara

  Kısa bir aradan sonra herkese yeniden Merhaba!
  Bugün makyajın olmazsa olmazı, temel taşı; maskara ile karşınızdayım. Maskara en çabuk biten makyaj ürünüdür. Bundan dolayı maskaraya verilen fazla paralara her zaman üzülmüşümdür. L'oreal, Maybeline, Maxfactor, Flormar, Golden Rose, Avon gibi uygun fiyatlı bir çok markadan maskaralar alınabilir. Ben bir maskaradan, kirpikleri uzatmasını, tek tek ayırmasını, hacim kazandırmasını, akmamasını, ve topaklanma yapmamasını beklerim. Tabi ki de hepsini bir üründe bulmak olanaksız. Ben günlük hayatta kirpik kıvırıcımla kirpiklerimi kıvırdıktan sonra maskaramı uygularım. Özel günlerde ise bu işleme yine kirpik kıvırıcımla başlarım ancak önce tek tek ayıran uzatan bir maskara ile ilk katı daha sonra ise dolgunluk veren bir maskarayla da ikinci katı uygularım. Böylelikle takma kirpik takmış etkisi oluyor, tüm istediklerimi bir araya toplayabiliyorum.
  Şimdi gelelim bugün anlatacağım maskaraya. Maxfactor 2000 Colorie Dramatic Volume.  Her ne kadar adında volume(hacim) desede böyle bir özelliğinin olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Herkesde duruşu farklı olabilir ancak benim kirpiklerimde ki duruşu tek tek ayırma ve kirpikleri uzatma şeklinde oluyor. Son zamanlarda günlük makyajımda sık sık kullandığım bir ürün.


MaxFactor - 2000 Calorie - Satış Fiyatı: 49.90 TL.

Bende topaklanma ve akma yapmadı. Fırçası, ince ve uzun. Bu da kirpikleri dipten rahatça kavramasını sağlıyor. Kirpiklerimi tek tek ayırıp uzunluk kazandırıyor. Tek başına yeterli mi diye soracak olursanız. Harikalar yaratmıyor ama vasat da değil. Uzun kirpik isteyenlerin seveceği bir ürün.


Göz makyajı temizleme sularıyla rahatlıkla temizlenebilen bir maskara. Ben bu ürünü Gratis mağazasından yüzde elli indirimle 24.90 TL' ye satın aldım. Sizinde kullandığınız ve bana önerebileceğiniz maskaralarınız neler? Yorumlarınızı bırakırsanız çok sevinirim :)

5 Eylül 2015 Cumartesi

Wet N Wild Comfort Zone Far Paleti

  Herkese merhabalar!
Başarılı ve uygun fiyatlı bir ürünle karşınızdayım :) Bugünün konuğu, Wet N Wild Comfort Zone Far Paleti.


  Gördüğünüz gibi palet 8 renkten oluşuyor. Benim en çok kullandıklarım ise tabi ki de sol taraftaki farlar. Hayattan toprak tonlarını alın geri neyi kalır ki :) Kendime ya da birine makyaj yaparken de elim hep toprak tonlarına gider. Toprak tonları daha sıcak daha doğal durur.
  Gelelim hangi far göz de nereye sürülüyor.
Brow bone: Kaş kemiğine yani kaşımızın altına sürülür. Aydınlatmak amaçlıdır.
Eyelid: Kaş altına gelmeyecek şekilde göz kapağına sürülür. 
Crease: Göz kapağımızın katlanma yerine sürülür. Geçiş rengidir.
Definer: Göz kapağımızın bitiş yerine sürülür. Gölge verir.

  Bu dörtlü farı anlatılan şekilde uyguladığınızda geçişli bir göz makyajı elde etmiş olursunuz. Ürünün yapısına gelince. Tozutma yapıyor maalesef ancak pigmentasyonunu bu fiyattaki bir far için başarılı buluyorum. Göz bazı ile uygulandığı zaman pigmentasyonunda kalıcılıkta artıyor. Uygun fiyatlı ve işe yarayan bir ürün. Makyaj yapan herkesin böyle bir far paleti olmalı. Benim günlük olarak çok sık kullandığım, başarılı bulduğum bir ürün. 
  Pigmentasyonu ise böyle;





  Ürünü Gratis'lerde bulabilirsiniz. Fiyatı ise, 19.90 TL. İndirim günlerinde daha da uyguna alabilirsiniz.


4 Eylül 2015 Cuma

Bioderma Sebium H2O Temizleyici

  Merhabalar :)
  Bugün sizlere ''Bioderma Sebium H2O'' temizleyici losyonu anlatacağım. Bu serinin iki çeşiti var biri''Sensibio H2O'' diğeri ''Sebium H20''. Sebium, karma ve yağlı ciltler sensibio ise kuru ciltler içindir. Bendeki ise sebium yani karma ve yağlı ciltler için olanı.



Bioderma - Sebium H20 - 500 ml - Satış Fiyatı: 63.50 TL. 1 Alana 1 Bedava (2 Ürün)

  Gelelim asıl konumuza. Bu temizleme solüsyonunu sadece yüz makyajınız için değil göz ve dudak makyajınızı temizlemek içinde kullanabilirsiniz. Ben göz temizliğinde denediğimi söyleyemeyeceğim ancak yüz ve dudak temizliğinde oldukça başarılı bir ürün. Yüz ve dudak makyajınızı temizlemek için 3 disk pamuk yeterli geliyor. Yüz yıkama jeline bile gerek kalmıyor. Tek başına yeterli geliyor.
  Yüzümü temizledikten sonra yüzümde yapış yapış bir his bırakmıyor. Cildimi matlaştırıyor ve T bölgemdeki fazla yağı kontrol altına alıyor. İçinde sabun barındırmıyor. Komedojenik yani cildi tıkayan bir özelliği yok. İçeriğinide aşağıda ki fotoğrafta bulabilirsiniz.


  Ben bu ürünü dört aydır kullanıyorum ve daha yeni yarıladım. Garnier Saf ve Temiz Makyaj Temizleme Suyunu, Bioderma Sebium H2O 'ya muadil gösteriyorlar. Garnier'i kulanmadım fakat daha kimyasal bir ürün olduğunu bir çok yerden okudum. Bioderma'yı bırakıp Garnier'i dener miyim? Deneyeceğimi pek sanmıyorum.
  Bioderma Sebium H2O'yu kozmela.com'dan online olarak satın alabilirsiniz :)


NOT!
 En iyi ve en kaliteli markada olsa, cilt tipinizi tanımıyorsanız, cildinize uygun ürünler kullanmıyorsanız kullandığınız üründen memnun kalamazsınız. Ben karma bir cilde sahibim, fark ettiyseniz ürünlerim genelde karma ya da yağlı ciltler için olan ürünler. Sizlerde cilt analizine gerek kalmadan gözlemlerinizle, cilt tipinizin nasıl olduğunu tespit edebilir, o yönde ürünler kullanabilirsiniz. Böylelikle doğru ürünler kullanarak cildinizi yormamış olursunuz.




3 Eylül 2015 Perşembe

Nars Orgasm Allık

  Yeniden merhaba :) Bugün merceğimde ''Nars Orgasm'' allık var. Bu allığı yabancı bloggerlardan görüp merakla aldım. Mac'in Melba allığı ne kadar ön plana çıktıysa Nars'ın allıklarından da bu allık bir o kadar ön plana çıktı. Bir çok ünlününde bu allığı kullandığı söyleniyor. Bende bu allığı makyajtrendi.com'dan satın almıştım. Sizlerde makyajtrendi.com ya da sephora mağazalarından satın alabilirsiniz.



Nars - Orgasm Allık - Satış Fiyatı: 95 TL.

  Gelelim Nar Orgasm allığa. İçinde hiç şeftalilik barındırmayan tamamiyle pembe bir allık. Nars'ın hemen hemen tüm allıklarındaki gibi atın ışıltılar fazlasıyla mevcut. Bu allığı yanağınıza sürüdüğünüzde ekstra aydınlatıcıya gerek kalmıyor. Aksi halde disko topuna dönüşmek mümkün :)




  Nars'ın tüm ambalajlarında olduğu gibi bu da her türlü kiri tutan bir ambalaja sahip. Nars'ın ürünlerinde hiç sevmediğim tek durum bu. Yanlara bulaşan allıklar kesinlikle çıkmıyor bu da kirli bir görünüme neden oluyor. Yine de Nars'dan tek bir allık alma şansım olsaydı alacağım allık yine bu olurdu. Her cilt tipine ve rengine uyan abartı durmayan bir yapıya sahip. İster gündüz ister gece makyajınızda rahatça kullanabilirsiniz. 


  Parmağımda çok pembe durmuş olabilir ama kesinlikle yanakda iki üç fırça darbesiyle bile bu kadar pembe durmuyor. Kalıcılığı fazla, pigmentasyonu yoğun bir allık. Tozutma çok fazla yapmıyor. Yanaklarınıza sürdüğünüz zaman cildinizi ışıltıları sayesinde parlatıyor ve sağlıklı bir görünüm bırakıyor.
  Birçok markaya göre de Nars allıklarının miktarı bol tutulmuş. 4.8 gr. İçinde geniş bir aynada mevcut. İçinde allık fırçası mevcut değil. Fırçasının olmayışı kimisi için büyük eksiklik olabilir. Fakat dediğim gibi, kalıcılığı yüksek bir allık olduğu için gün içinde tazeleme ihtiyacınız olmuyor bu da fırça gereksinimini azaltıyor. 
  Görüşleriniz için yorumlarınızı bekliyorum, kullananlarda kendi düşüncelerini yazabilirler.Bir sonraki yazıda görüşmek üzere :)

2 Eylül 2015 Çarşamba

Garnier BB Cream İncelemesi

  Merhabaa :) Bugün peeeek meşhur bir üründen bahsedeceğim sizlere. Garnier BB Cream. Üründen söz etmeden önce BB krem nedir öncelikle onu sizlerle paylaşayım.
  BB krem’in açılımı Blemish Balm veya Beauty Balm’dır. BB (Blemish Balm) krem, aslen Almanya’da formüle edilmiştir. Alman estetik cerrahları hastalarının yara izlerinin ameliyattan sonra daha düzgün gözükmesi ve daha çabuk iyileşmesi için bir krem geliştirirler. Bu krem daha sonra Kore’de herkesin kullanabileceği bir hale getirilir ve tüm Asya’da ardından da yenileyici cilt özelliği sebebiyle Avrupa’da popüler olmaya başlar. 



  Bende ki karma ve yağlı ciltler için olanı. İki üç methini duyunca fiyatı da uygun olunca bende bir deneyeyim dedim. Aslında ilk denemek istediğim BB kremi Misha'nın BB kremiydi. Ancak İstanbul'da mağazası bulunmadığından sadece online olarak satışı yapıldığından, emin olup bir türlü alamadım. Bende alternatif olarak Garnier'i tercih ettim.


Garnier - BB Cream - Light - Satış Fiyatı: 24 TL.

  İndirimsiz satış fiyatı 24 TL ancak genelde gratis ve watsons'larda indirime giren bir üründür. Bendeki rengi açık olan rengi. Koyusu kalmadığı için açığını satın aldım. Evdeki koyu gelen fondötenimle karıştırıp cilt tonumu elde ederim diye düşündüm. Öylede oldu ancak bu üründe yinede sevmediğim bazı şeyler var. Öncelikle ürünün vaad ettiklerine bir bakalım;

-Bebek cildi etkisiyle kusursuz bir görünüm sağlar.
-Cilt rengini eşitler.
-Pürüzsüzlük verir ve çizgileri gizler.
-Sağlıklı bir ışıltı verir.
-24 saat nemlendirir.
-UV ışınlarından korur.

Verdiği vaatler arasında sadece cilt rengini eşitleme ve nemlendirme işlemlerini gerçekleştirdiğini söyleyebilirim. Ben mat bir fondötenle karıştırıp cildime uygulamama rağmen yinede yüzümde yapış yapış bir his bıraktı ve gün içersinde cildim çok parlama yaptı. Kokusunuda sevdiğim söylenemez. Kokusunu sevmediğim bir şeyi cildime sürmektende her zaman çekinmişimdir. Oldukça akışkan sıvı bir yapıya sahip. Hatta öyleki kapağını açtığınız anda kapaktan ürün kendiliğinden dökülmeye başlıyor. 




  Ciltteki duruşu ise yukarıda görmüş olduğunuz gibi. BB kremlerden fonfötenler kadar örtücülük beklemek oldukça yanlış olur. BB kremle daha hafif yapıya sahiptirler amaçları sadece örtücülük değildir. Garnier'dan pek memnun kalmasamda BB kremlere küsmeyip sizler için yeni arayışlara gireceğim :)