reklam

10 Mart 2016 Perşembe

YAĞLI CİLTLER İÇİN FONDÖTEN ÖNERİLERİ

Günaydın !

 Kuru ciltler için fondöten önerilerimle ilgili bir yazı geçtiğimiz aylarda yazmıştım. Şimdi kendim gibi yağlı cilde sahip olanlara yönelik bir yazı yazmak istedim. Dilerim işinize yarar ve beğenirsiniz iyi okulamar :)

1- MAYBELLİNE AFFİNİMAT FONDÖTEN


 Akışkan yapıya sahip daha çok bb krem kapatıcılığı taşıyan bir fondöten. Gün sonunda yüzünüde ilk sürdüğünüz andaki duruşu kalmıyor. Kapatıcılığı az. Ancak uygun fiyatlı bir ürün. Cilt kusurları çok olmayan ancak yağlı cilde sahip olanların tercih edebileceği bir ürün. Fiyatı ise 20 tl civarı.

2- L'OREAL TRUE MATCH FONDÖTEN

Spf 17 içeren mat bitişli bir fondöten. Maybelline affinimat gibi akışkan bir yapıya sahip. Kapatıcılığı ise azdan ortaya doğru. Maybelline'den biraz daha kalıcı bir ürün. Fiyatı ise 50 tl civarı.

3- CLİNİQUE ANTİ BLEMİSH FONDÖTEN


Benim 2 kutu bitirdiğim çok çok sevdiğim bir ürün. Kendime uygun rengi bu kadar memnun kalmama rağmen bulamayışımdan dolayı yenisini almadığım bir ürün. Şiddete yağlı ciltlere tavsiye ediyorum. Clinique mağazalarına gidin yüzünüze denetin tüm gün boyunca yüzünüzde kalsın ve sonuca kendiniz karar verin. Medikal içeriği ile var olan sivilceleri yatıştırır cildinizdeki yağı kontrol altına alır. Uzun süre kalıcıdır. Çok akışkan olmayan pudralı bir bitişi vardır. Kapatıcılığı orta. Ürünün fiyatı ise 100 tl civarı.

4- MAC STUDİO FİX FLUİD FONDÖTEN


Hali hazırda yeni bitirdiğim ve yazın kullanmak için yenisini almayı düşündüğüm bir ürün. Renk skalası oldukça geniş olan Mac'de sizlerde kendi ten renginize uyan fondöteni rahatlıkla bulabilirsiniz. Spf 15 içeren çok akışkan olmayan ve kapatıcılığı yüksek olan bir fondöten. Gün boyu yüzde kalıcıdır. Parlama yapmaz. Fiyatı ise 90 tl.

5- NARS ALL DAY LUMİNOUS FONDÖTEN


Uzun süre kalıcı, ışığı yansıtan ama mat olan bir fondöten. Şuanda kullanmakta olduğum studio fix kadar olmasada sevdiğim bir ürün. Sıvı bir yapıya sahip. Kapatıcılığı ise orta. Örtücülüğü ayarlababilir. Tek olumsuz yanı sürdükten sonra bir müddet kurumasını cildin emmesini beklemek gerekiyor. Gün içersinde ise T bölgemde parlama  yapabiliyor. Bunu da pudrayla üzerinden geçerek çözüyorum. Fiyatı ise 140 tl.

5- CHANEL PERFECTİON LUMİERE FONDÖTEN

Spf 15 içirir. Kapatılığı yüksektir. Ciltteki yağı kontrol altına alma özelliğine sahiptir ve uzun süre kalıcıdır. Yazdığım fondötenler arasında en çok kalıcılığa ve örtücülüğe sahip olan fondötendir. Pudralı bir yapısı var bu yüzden sürülürken hızlı olunması gerekir, ürünün kurumaması için. Fiyatı ise 160 tl civarı.

sevgiler <3 :)







5 Mart 2016 Cumartesi

MAC PAİNT POT PAİNTERLY / FAR BAZI

Merhabalar !

 Far bazları hayatımda önemli bir yere sahip. Farın kalıcılığını, pigmentasyonunu arttırma özelliklerinden dolayı far bazı kullanmayı severim. Mac'in en çok satanlar arasında olan paint pot ile karşınızdayım. 


 Bende ki rengi yine paint potlar arasında en çok tercih edilen ''painterly''  rengi. Paint potların toplamda 5 farklı rengi mevut.Paint potlar aslında far olarak geçiyor. Ancak çabuk matlaşması ve üzerine sürülen farları uzun süre sabitleme özelliğinden dolayı, kullanan çoğu insanlar gibi bende far bazı olarak kullanıyorum. Kremsi ancak çabuk kuruyan bir yapısı var. Uzun süre kalıcıdır. Örtücü özelliği vardır. Göz kapaklarının üzerindeki damarlı görünümü minimize eder. İsteğe bağlı olarak tek başına da kullanılabilinir.


 Ben genellikle yüzük parmağımla ya da Sigma'nın 3D fırçasıyla uyguluyorum.Paint potlar farınızın birikme yapmasını da önlüyor. Olumsuz tek yanı ağzını kesinlikle açık bırakmamalısınız, aksi halde çabuk kuruyup çatlama yapabiliyor. 


 Çok gerekli bir ürün mü? Olmazsa olmaz mı? diye soracak olursanız eğer. Değil. Biterse yenisini alırmıyım bilmiyorum. Belki daha açık bir rengini deneyebilirim. Her gün kullansanız dahi 1 yıl yetecek kadar ürün içinde mevcut. Deneyimlemek isteyenler mac mağazalarından ya da mac'in online sitesinden satın alabilirler. Fiyatı ise 69 tl.


Sevgiler <3 :)